Hatmilliós kárt okozó sorozatbetörők az ügyészség előtt

Ország

A Balassagyarmati Járási Ügyészség két férfi letartóztatására tett indítványt, akik Nógrád megyében több ingatlanba is betörtek és onnan értéktárgyakat és készpénzt tulajdonítottak el.A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2019 októbere óta követett el lopási cselekményeket Nógrád megye több településén is. Ezen alkalmakkor a lakatot lefeszítették, vagy az ajtót befeszítették és így jutottak be az ingatlanokba.
2019. október 30-án egy épület garázsából különféle műszaki cikkeket – hangfalat, erősítőt, szintetizátort, mikrofont –, míg 2019 decemberében egy telephelyről nagy értékű gépeket – többek között fűrészt, vésőgépet, fűkaszát – és készpénzt vittek el.
2020 februárjában egy hétvégi lakóövezetben több hétvégi házba törtek be, ahonnan használati tárgyakat – késeket, lámpát, elektromos kompresszort, játékokat – vittek el.
A gyanúsítottak a sértetteknek összesen 6 288 500 forint kárt okoztak, mely nem térült meg.
A gyanúsítottak korábban is voltak már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, egyikük különös visszaesőnek minősül. Az utolsó bűncselekményük elkövetése során a rendőrjárőr megzavarta őket, a felszólítása ellenére a helyszínről megpróbáltak elmenekülni, azonban rövid időn belül sikerült őket elfogni.
Mindezekre tekintettel a Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és gyanúsítottak letartóztatását a bűnismétlés és szökés, elrejtőzés megakadályozása érdekében elrendelte.

ugyeszseg.hu