Kölcsey Ferenc ösztöndíj

Kultúra

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet amatőr és hivatásos művészek, művészeti együttesek alkotói tevékenységének támogatására.

Az  ösztöndíj célja: Debrecenről szóló, a város kulturális értékeihez kötődő, azokat gazdagító alkotás létrejöttének ösztönzése, amely lehetőséget teremt alkotó művészek, csoportok számára, hogy kifejezzék kötődésüket városunkhoz.

Ösztöndíjban részesülhet: egy személy vagy egy művészeti csoport.

Pályázók köre: Debrecenben élő és a várossal aktív kapcsolatot tartó amatőr és hivatásos alkotó művészek, művészeti együttesek.

A pályázás módja: Pályázni csak az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon lehet, ami az Új Városháza (Debrecen, Kálvin tér 11.) 2. sz. ügyfélszolgálati ablakánál vehető át, vagy letölthető a www.debrecen.hu honlapról. A pályázatokat a Kulturális Osztálynak címzetten, 2 példányban kell benyújtani. Postacím: Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály, 4026 Debrecen, Kálvin tér 11.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. február 9.

Pályázaton elnyerhető támogatás összege: bruttó 2,5 millió Ft. A díj megosztható.

Az ösztöndíj feltétele: a pályázó nyilatkozata arról, hogy az ösztöndíj ideje alatt egy új, eddig nyilvánosság előtt be nem mutatott produkciót, alkotást hoz létre. A pályázatot meghirdető Önkormányzat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján fenntartja az első kiadás-, az első nyilvános előadás-, az első kiállítás-, illetve az első megépítés jogát. Az ösztöndíjas vállalja, hogy az ösztöndíj időtartama alatt készített mű, illetve művek publikálásánál, előadások alkalmával feltünteti, hogy Kölcsey Ferenc ösztöndíjas.

A benyújtott pályázatok elbírálását DMJV Önkormányzata Közgyűlésének Kulturális Bizottsága végzi.

Az ösztöndíj átadására  Debrecen Város Napján, ünnepi Közgyűlés keretében kerül sor.

Pályázati adatlap doc pdf
Nyilatkozat doc pdf