Autókat mentettek a megáradt Rábából egy győri parkolóban

Autókat kellett kimenteni a megáradt Rábából Győrben

Helyi hírek

Autókat mentettek a tűzoltók a megáradt Rábából Győrben, a Petőfi híd alatti parkoló területéről hétfő délután.

Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzoltóknak a rendőrség kérésére négy autót kellett a víz alatt álló parkolóból kimenteni.

A folyó áradása miatt a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a cég honlapján is közzétett közleményben jelezte, hogy szombaton este lezárja a Petőfi híd alatti és melletti ingyenes parkolót, és kérte a még ott parkoló gépkocsik tulajdonosait, minél előbb hagyják el a területet.

Azonban néhány autós ennek nem tett eleget, ezért gépkocsijaikat a tűzoltóknak kellett kimenteni a parkolóból.

Autókat mentettek a megáradt Rábából egy győri parkolóban
Személygépkocsi a megáradt Rábában, Győr belvárosának egyik parkolójában 2023. december 25-én. A tűzoltóknak a rendőrség kérésére négy autót kellett a víz alatt álló parkolóból kimenteni. A csapadék okozza a Dunán és mellékfolyóin az árhullámot, ezért a városban hajnaltól már elsőfok feletti vízállásokat észleltek a Rábán, itt további néhány centiméteres vízszintemelkedés valószínű, a tetőzés december 26-án a hajnali órákban várható. MTI/Krizsán Csaba

A szolgáltató jelezte: a parkolót az árhullám levonulását és a takarítási munkálatok elvégzését követően fogják ismét megnyitni.
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Duna felső szakaszán elkezdődött az árhullám tetőzése, a vízszint már a Dunakanyarban és a fővárosban is látványosan emelkedik. Budapesten a Duna tetőzése szerdán napközben várható – írták.

A főpolgármesteri hivatal szombati közleménye szerint a Duna áradása miatt vasárnap nulla órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Karácsony Gergely főpolgármester, tilos parkolni a budai, valamint a pesti alsó rakpartokon.