Mintegy 1,2 milliárd forintból új bölcsődét építettek Sopronban

Helyi hírek

Mintegy 1,2 milliárd forint kormányzati támogatásból új bölcsődét építettek Sopronban, amelyben 84 kisgyermeket tudnak nevelni napközben – tudatta a soproni önkormányzat az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Hillebrand Jenő utcában található Mosolyvár Bölcsőde megépítésére nagy igény volt a környéken élő kisgyermekes családok részéről is.

A kivitelezés során három nevelési-gondozási egységet alakítottak ki, amelyekben hat csoportban gondozzák a gyermekeket.

Az intézményben megépítették a szükséges kiszolgálóhelyiségeket, vizesblokkokat, konyhát, fedett teraszokat és játszókertet is.

Az egyszintes, hagyományos építésű épület a legújabb hőtechnikai előírásoknak megfelelő anyagok felhasználásával, szerkezetekkel készült. Fűtését hőszivattyús gépészeti rendszer biztosítja, emellett az akadálymentesítés követelményeinek is megfelel.

A bölcsőde épületét mind megjelenésében, mind felszereltségében a gyermekek és a nevelők igényei számára alakították ki – írták.

A közleményben kiemelték, hogy a családok támogatása mellett fontos cél, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedhessenek, ezért az elmúlt években számos bölcsőde, óvoda és iskola újult meg a városban.

A Mosolyvár Bölcsőde épületét a Swietelsky Magyarország Kft. alakította ki.

(MTI)