Tűzoltóság Debrecen

Robbanás történt egy soproni társasházban, egy ember súlyosan megsérült

Helyi hírek

 Robbanás történt Sopronban, az óvároshoz közeli Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka. Egy 91 éves férfi életveszélyesen megsérült a lakásában. Az önkormányzat lakásonként 200 000 forint támogatást ad – közölte a katasztrófavédelem, a sopronmedia.hu és a polgármester.

Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-nek a robbanásról beszámolva elmondta: a tizenkét lakásos társasház lakóinak el kellett hagyniuk az épületet.

A robbanás okát egyelőre vizsgálják – fűzte hozzá.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.

A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.

A város hivatalos médiaportálja, a Sopron Média Facebook-oldalán azt írta, hogy egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket; a férfit kórházba vitték. A Sopron Média beszámolója szerint a környező házakban is jelentős károk keletkeztek, ablakok törtek be. Kitértek arra is, hogy az érintett társasház lakóit a helyi önkormányzat saját költségén szállásolta el az éjszakára.

Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere közösségi oldalán kedd délelőtt megerősítette, hogy szállodában helyezték el a társasház lakói közül azokat, akik ezt igényelték.

Hozzátette: az önkormányzat statikus kirendeléséről intézkedett és amennyiben huzamosabb ideig nem lesz lakható az épület, segítenek a lakóknak.

Az épület védelméről a vizsgálat idején a rendőrség gondoskodik.

A polgármester bejegyzése szerint a háromszintes társasházban lakásonként kétszázezer forint vissza nem térítendő juttatást adnak.

(MT)