Szabi a pék

Debrecenben is imádják: Szabi, A Pék lett a legjobb magyar pizzasütő

Gasztro Helyi hírek

Szabadfi Szabolcs, vagyis ahogy mindenki ismeri, Szabi, A Pék nyerte a legjobb magyarnak járó díjat, immáron negyedszer a parmai pizza-világbajnokságon. Szabi facebookos beszámolójában részletezi, gluténmentes kategóriában 9., a római stílusú pizzában 29. lett. Krisztián és Benji kollégáival a classica és a gourmet kategóriákban is az első egyharmadban végeztek, triatlonban pedig a 19. helyezést szerezte meg.

Szabadfi Szabolcs 2012-ben alapította meg a Panificio il Basilico-t. Mindent egyedül csinált: segítség nélkül sütött, pakolta ki a kenyereket, pékárukat a piacra, és magas is adta el az árut.

Jelenleg a Panificio il Basilico három budapesti és egy veresegyházi üzletében, a Fehér úti pékműhelyben, a szentendrei és debreceni pékség-étteremben, tanfolyamaikon, külső helyszíneiken pedig közel száz munkatárssal dolgozik már.