Szabó Bence helyi választási bizottság

“Dolgozzanak az akkugyárban a fideszes önkormányzati képviselők!” – 150 kérdéssel izzasztja a debreceni választási bizottságot a momentumos Szabó Bence

Helyi hírek

Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője a mai napon túlterheléses támadásként 150 népszavazási kérdést nyújtott be a debreceni helyi választási bizottságnak – közölte portálunkkal az ellenzéki politikus.

Szabó ezzel múlt heti ígéretét váltotta be, amit a debrecenieknek tett. A túlterheléses támadás célja a helyi választási bizottság tagjainak lemondatása. Ez az a választási bizottság ugyanis, amelyik az elmúlt hónapokban minden, a debreceni akkumulátorgyár építésére vonatkozó népszavazási kérdést elutasított, köztük a Momentum kérdését is.

“A cél világos: a fideszes érdekeket kiszolgáló bizottság tagjainak le kell mondaniuk, mégpedig minél előbb. A hozzájuk benyújtott kérdéseket ugyanis egyesével kell vizsgálniuk, döntésüket pedig nyílt ülésen indokolniuk. Ez nem kevés munka lesz a részükről”

– fogalmazott a Momentum politikusa.

Szabó Bence a múlt héten a helyi lakosság segítségét kérte a 150 kérdés összegyűjtésében. Rengeteg ötlet érkezett, melyeket a sajátjaival kiegészítve állította végül össze a 150 kérdéses listát.

Ezek között olyan kérdések is szerepeltek, mint:

Egyet ért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén csak akkor épülhessen akkumulátorgyár, ha ott csak a város fideszes önkormányzati képviselői fognak dolgozni?

Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén ne létesülhessen olyan ipari létesítmény, amely nem épít próbaüzemre alkalmas létesítményt Debrecen város polgármesterének kertjébe?

Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén csak akkor épülhessen akkumulátorgyár, ha azt Orbán Viktor saját kezűleg építi fel?

Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén ne létesülhessen olyan üzem, amelyről nem kérdezték meg Debrecen lakosságát népszavazás keretein belül?

Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen helyi választási bizottsági tagjainak le kell mondaniuk, mert politikai befolyásoltság alatt állnak és ennek hatására elárulták a debreceniek érdekeit?

A Helyi Választási Bizottságnak 30 napja van a ma leadott kérdések vizsgálatára és az elfogadásukról vagy elutasításukról való döntés meghozatalára, melyet nyílt ülésen kell tárgyalniuk és indokolniuk. A Momentum képviselője ezzel kapcsolatban így fogalmazott: “Ez nem kevés munka lesz a részükről. Már ha vállalják. Vagy rájönnek, hogy ennyit azért nem ér a politika kiszolgálása, és lemondanak. Nem fognak hiányozni a debrecenieknek.”