A Trive Financial Holding felvásárolta a Sopron Bankot

Helyi hírek

A hollandiai székhelyű Trive Financial Holding felvásárolta a Sopron Bankot, amely ezentúl Trive Bank Hungary Zrt. néven szolgálja majd ki ügyfeleit – közölte a pénzügyi vállalatcsoport kedden az MTI-nek eljuttatott közleményben.

Tájékoztattak arról, hogy a bank teljesen digitálisan fog működni fogyasztási hiteleket, később pedig lekötött betéteket és folyószámlákat is kínál majd ügyfeleinek; “digitális élményt” szolgáltnak azoknak, akik gyors megoldást keresnek pénzügyi szükségleteikre.

Engin Cubukcu, a Trive Financial Holding vezérigazgatója és elnöke a közlemény szerint elmondta, hogy a tranzakciónak köszönhetően a banki tevékenységet beépítik a befektetési és hitelszolgáltatásaik mellé. Az akvizíció lehetővé teszi számukra, hogy földrajzi hatókörüket Magyarországra is kiterjesszék; céljuk hogy a Trive Bankot modern high-tech bankká tegyék – tette hozzá.

A Sopron Bank regionális nyugat-magyarországi bank volt, 20 éves magyarországi múlttal.

A Trive Financial Holding egy pénzügyi vállalatcsoport, amely globális befektetési és hitelezési termékeket kínál élvonalbeli technológiákkal, valamint kockázati tőkebefektetésekkel rendelkezik, amelyek a FinTech cégekre összpontosítanak; leányvállalatai az Egyesült Államoktól Európáig, Afrikáig és Ausztráliáig terjednek az egész világon – olvasható a közleményben.