24 óra alatt a föld körül, a Magyar Rákellenes Liga csatlakozott a Relay for Life-hoz

Helyi hírek

200 város, 24 óra, 1 cél. A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva idén már második alkalommal hirdette meg a Rákellenes Világsétát (World Cancer Walk) Magyarországon. A tavalyi nagyarányú magyar részvételnek köszönhetően, idén a Liga is bekerült az eseményben anyagi támogatásra is méltónak talált 9 nemzeti betegszervezet közé!

Bár számos sétát és felvonulást szerveztek már a daganatos betegségekkel kapcsolatosan, e kezdeményezés formája és a története is egyedi. A projekt egyetlen személy ötletével kezdődött, aki a rákkal küzdő barátnőjét szerette volna támogatni a sétával. Mára e személyes kezdeményezés világszintű eseménnyé nőtte ki magát, tavaly 250 városban 1100-an sétáltak.

Az esemény különlegessége, hogy nem egyetlen helyszínre és időpontban várják a résztvevőket. Az esemény egy 24 órás világséta, több száz város résztvevőivel. Minden város kap egy előre kijelölt egy órányi időintervallumot sétálni, a világ minden táján egyformán, és ezen órák kombinációja összességében kiad egy teljes 24 órás napot.

Az idei évben eddig világszerte 200 város csatlakozott a rendezvényhez. Budapest és Magyarország időzónája 2022. január 9-én 15-16 óra között tartott, ami az egész napot nézve a 17. órát adta hozzá a „távhoz”.

Az eseményen bárki részt vehetett, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozója, ismerőse vagy a rákbetegek iránt, illetve támogatni szeretné a daganatos betegségek elleni harcot.

A rendezvény „COVID kompatibilis” volt, hiszen mindenki eldönthette, kivel szeretne sétát tenni a szabadban, illetve a szervezők a maszk használatát is javasolták.

A séta egyben adománygyűjtés is a rák elleni küzdelemre. Az akció során előzetesen kiválasztott 9 nemzeti betegszervezetet támogatnak, melyek közé a tavalyi kiemelkedő magyar részvétel okán a Magyar Rákellenes Liga is bekerült! A Liga a tavalyi eseményen nem csak rengeteg várost, de sok embert is megmozgatott: Magyarországon 40 városban összesen 300-an sétáltak a megadott órában.

Fotó: Magyar Rákellenes Liga Facebook-oldala.