Tűzoltóautó

Tuják, száraz fű és személygépkocsi égett Veszprém megyében

Helyi hírek

Kisebb tűzesetekhez riasztották tegnap a megye tűzoltóságait, Gyarmaton pedig balesetnél végeztek műszaki mentést.

Balatonakarattyán egy leszakadt felsővezeték tujákat gyújtott meg egy előkertben, az Árpád utcában. Balatonfűzfőről és Siófokról riasztották a hivatásos tűzoltókat a helyszínre. Az egységek a beavatkozást a sérült szakasz áramtalanítását követően tudták megkezdeni. A tüzet két oldalról vízsugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Két autó ütközött össze Gyarmat település közelében, a 83-as főúton. Az ütközés következtében az egyik kocsi az út menti napraforgótáblába repült. A személygépkocsikban egy-egy ember utazott, megsérültek a balesetben, a mentők kórházba szállították őket. A helyszínre riasztott pápai hivatásos tűzoltók áramtalanították a sérült járműveket, és megszüntették a forgalmi akadályt.

Három hektáron égett a száraz fű, gaz Öskü és Hajmáskér között. A Pétfürdőről érkezett hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a lángokat. (Fotók: Pétfürdő HTP)

A 7308-as úton, Úrkút közelében egy személygépkocsi gyulladt ki. Az ajkai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor az autó teljes terjedelmében égett. Az egység két vízsugárral avatkozott be.