Az elmúlt hét eseményei Győr-Moson-Sopron megyében

Helyi hírek

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg.

Kigyulladt és teljesen kiégett egy személygépkocsi Sopronban, a Hosszú utcában hétfő délután. A lángok a jármű mellett álló tujára is átterjedtek. A soproni hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Árokba hajtott, majd fának ütközött egy teherautó kedden délelőtt Halászi és Arak között, a 1401-es út 32-es kilométerénél, a máriakálnoki elágazás közelében. A mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a sofőrt feszítővágó segítségével kiszabadították a teherautóból. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba. A tűzoltók az ütközéstől kidőlt fát feldarabolták, mert az akadályozta a kerékpárút forgalmát.

Szemét égett Pannonhalmán az Arany János utca egyik családi házának udvarán szerda délután. A néhány négyzetméteres tüzet a város hivatásos tűzoltói gyorsan eloltották.

Szén-monoxid-érzékelő jelzett egy győri társasház egyik földszinti lakásában a Szent István úton szerda este. A lakásban – ahol tűzhelyet és gázüzemű átfolyós vízmelegítőt egyaránt üzemeltettek – az elvégzett mérések is igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltató szakemberét. A szén-monoxid-érzékelő jelzésének köszönhetően nem történt személyi sérülés.

Építés alatt álló családi ház első kertjében kapott lángra kis területen a hulladék csütörtök este a győri Bercsényi ligetben. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. Anyagi kár, személyi sérülés nem történt.

Pénteken délelőtt a város hivatásos tűzoltóit Sopronban a Pesti Barnabás utcába riasztották, ahol az úton közlekedőket lehasadt száraz faágak veszélyeztették. A tűzoltók eltávolították a magasban lógó, veszélyt jelentő ágakat.