67 új koronavírus-fertőzött Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Helyi hírek
Koronavírus

67 új Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakosnál igazoltak koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, ezzel az összes eddigi megyei fertőzött száma 16 930-ra emelkedett.

1778 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 342 237 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 648 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 197 936 fő, az aktív fertőzöttek száma 133 653 főre csökkent.  4980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 357-en vannak lélegeztetőgépen.

A kórházi oltópontokon folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása és az idősotthonokban is megkezdődött az oltás. A következő vakcinaszállítmány kedden várható. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

Oltás a nyíregyházi Szivárvány Idősek Otthonában Fotó: MTI/Balázs Attila

Csütörtökön megkezdődött és ezen a hétvégén is tart a nagyobb létszámú idősotthonok lakóinak és dolgozóinak az oltása.A következő hetekben újabb  vakcina-szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás mind az egészségügyben, mind az idősotthonokban, majd az oltási tervben megjelölt további célcsoportok körében is.

Szerdán újabb vakcina kapta meg az európai forgalombahozatali engedélyt.  Így a Pfizer-vakcina mellett hamarosan a Moderna-vakcina is elérhető lesz az EU tagállamaiban, így Magyarországon is.  A Moderna-vakcinából jövő hét elején várható egy kisebb szállítmány. Az év első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása – írja a koronavirus.gov.hu.