Lezárják a buszok és trolik első részét Debrecenben

Helyi hírek

Lezárjuk a járművezetői fülke mögött található jobb és bal oldali első üléseket, ezen felül védelmi zónát jelölünk ki a járművezetői fülke mellett november 23-a üzemkezdettől – adta hírül a DKV.

A járvány első hullámában a fokozott fertőzésveszélynek kitett járművezetőink egészségének megóvása érdekében lezártuk az első ajtót, felfüggesztettük a járművön a jegyértékesítést.

Társaságunk szakszervezetivel történt egyeztetést követően, a járvány újabb erősödésének hatására, újra védelmi intézkedéseket vezetünk be az autóbuszokon és trolibuszokon, annak érdekében, hogy csökkentsük járművezetőink megbetegedésének esélyét – írja közleményében a vállalat.

Kérik az utasokat, hogy utazásuk során az első üléssor utáni utastérben, a jármű padlóján elhelyezett piros jelölésen belül tartózkodjanak, ezzel biztosítva a járművezetők részére a távolságtartást.

Az első ajtós felszállási lehetőséget, valamint a jegyvásárlást továbbra is biztosítják az utasok számára, azonban hétfőtől tilos utazás közben a járművezető fülke mellett tartózkodni.

Budapesten voltak már ebből konfliktusok:

 

Fotó: illusztráció