Pollreisz Balázs: a Fidesz-KDNP provokációja a győri választásos videó

Helyi hírek

Az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje, Pollreisz Balázs szombaton a kormánypártok provokációjának minősítette azt a videót, amelyre hivatkozva Fekete Dávid, a Fidesz városi szervezetének alelnöke választási csalás előkészítésével vádolta meg az őt támogató pártokat.

Fekete Dávid, aki egyben Győr alpolgármestere szombati sajtótájékoztatón jelentette be, hogy emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a január 26-ai időközi választásra a Pollreisz Balázs polgármester-jelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és az MSZP.

A sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, “őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna”.
Pollreisz Balázs a Facebookon erre úgy reagált, Fekete Dávid elszámította magát, mert a videó nem az ellenzék megbízásából készült, hanem a Fidesz-KDNP provokációja.

A bejegyzésben azt írta, sem ő, sem kollégái nem találkoztak Fideszt lejárató videó készítési célzattal senkivel, “nem adtunk pénzt vagy megbízást senkinek ilyen videó készítésére, sem bármilyen más provokáció előkészítésére”.

A politikus kifejtette, az említett felvételt egyszer látta, egy újságíró mutatta meg neki egy benzinkúton. Mivel felismerte a videó egyik szereplőjét, így a megtekintés után ellenőrizni tudta a felvétel valóságtartalmát. Ez a személy azt közölte vele, hogy a videót egy, a kormánypártokhoz köthető férfi készítette, aki a szereplésért fizetett neki. Pollreisz Balázs a Facebook-oldalán megosztotta a videó vélt készítőjének egy posztját, amiről azonban a posztoló nevét kihúzta.

A bejegyzést úgy folytatta, “ezen tények tükrében érdeklődve várom, hogy miként kívánja a Fidesz a hazugságait bizonyítani, egyben felhívom a történetben szereplő összes személy figyelmét, hogy kormánypárt képviselői bűncselekményre próbálják rábírni őket, amelyet a magyar törvények büntetnek”.