Nyíregyházi drótékszerkészítő nyerte a debreceni kézműves pályázatot

Helyi hírek

Önálló kiállítás rendezésére nyílik lehetősége.

A nyíregyházi Estók Gábor üvegműves, drótékszerkészítő nyerte a Debreceni Művelődési Központ III. Kösöntyű pályázatának I. díját. A díjat pénteken vette át a hajdúsági megyeszékhelyen.

A DMK a Kösöntyű pályázatot olyan kézművesek számára hirdette meg, akik nem hivatásszerűen foglalkoznak ékszerkészítéssel. Célja a magyar tárgyalkotó népművészet gazdag, egyedülálló forma- és motívumkincsének népszerűsítése, a mai design követelményeinek megfelelő interpretálása, a magyar népművészet forma-, motívum- és mintakincsének felhasználásával olyan egyedi, esztétikus ékszerek készítése, melyek használhatóak, hordhatóak, megfelelnek a kortárs divatnak.

Estók Gábor ékszereit ezüstözött drótból készíti. Az egyébként többdiplomás, Trefort Ágoston-díjas pedagógus teljesen egyedi, fimon formavilágú ékszereit féldrágakövekkel is ékesíti. A Kösöntyű pályázatra benyújtott kollekcióját a szakmai zsűri első díjjal jutalmazta, ami azt jelenti, hogy as 40 ezer forintos vásárlási utalvány mellett egy önálló kiállítás rendezésére nyílik lehetősége a DMK Tímárház – Kézművesek Házában.