Nagy sorscsapások érték a Nemzet Színészét

Helyi hírek

Cserhalmi György tavaly februárban temette el édesanyját, Varga Magda operaénekes-színésznőt, és kiderült, nemrég felesége, Cserhalmi Erzsébet is távozott az élők sorából. Búcsúztatását szinte teljes titokban tartották.

A debreceni születésű művésznőtől április 5-én vettek búcsút a cívisvárosban, szűk családi körben, a nyilvánosság teljes kizárásával, bár a szertartásra néhány régi barát is elment. Értesülésünk szerint gyászhirdetést sem tettek közzé, pedig Erzsit sokan ismerték és tisztelték. A gyászolók alig fél órára kértek bebocsátást az altemplomba, a művésznő pedig a lánykori nevén szerepelt a nyilvántartásban.

A debreceni Szent Anna székesegyházban tartották Cserhalmi Erzsi búcsúztatását.

Debrecenben hatalmas tisztelet övezi a város híres szülöttét, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas Cserhalmi Györgyöt, de legalább ennyire furcsállják, miért titkolja fájdalmát, hiszen így néhai feleségének tisztelői sem kaptak lehetőséget a végső búcsúra.

Dreszler Erzsébet kilencéves korában ismerte meg Cserhalmi Györgyöt, később néhány filmben együtt is szerepeltek. Cserhalmi Erzsi 1970 és 1992 között 21 filmet forgatott, az István, a király című rockoperában is mellékszereplő volt. Jancsó Miklóssal dolgozott a legtöbbet, három filmet csináltak. Cserhalmi György és Erzsi házasságából egy lány született, a filmrendező Cserhalmi Sára, aki 2014 áprilisában unokával is megajándékozta őket.