Téli túra a Tisza-tavon

Helyi hírek

A Tisza-tó téli vízszintje lehetővé teszi, hogy olyan részei is felfedezhetők legyenek a varázslatos vízi világnak, melyek nyáron megközelíthetetlenek. Ezáltal igazi csoda tárul a Tisza-tavat nyáron is jól ismerők szeme elé. A Tisza-tavi túra időjárás és jégvastagság függvényében lesz „Jégtúra”, vagy különleges gyalogtúra a dzsungel-szerű ártéri erdőben, nádasban, gyékényesben.

Az egyik legcsodálatosabb Tisza-tavi útvonal járható be a téli túra alkalmával, érintve régi morotvákat, fokokat, erdőket, legelőket, melyeket évtizedekkel ezelőtt bekebelezett a Tisza-tó vize. Több kilátótornyot és az Ó-halászi szigeten lévő romokat is felkeressük majd. A természeti értékek bemutatásán túl tehát kultúrtörténeti apropója is lesz a téli kalandozásnak. A pihenőponton forró teával, forralt borral és pogácsával várják a résztvevőket.

Időpont: 2015. január 31. 10.00

Találkozás: Tiszafüred-Örvény, Szabics-kikötő

Helyszín: Tisza-tó

Táv: 20 km (5 óra)

Részvételi díj: Felnőtt: 1.200 Ft, (túravezetés, meleg tea/forralt bor a túra alatt), kenyérlángossal: 2.500 Ft (+ kenyérlángos és forralt bor/tea a túra után)

Diák, nyugdíjas: 900 Ft, kenyérlángossal: 1.850 Ft

(Diák: 6 év felett általános vagy középiskolás diákigazolvány, Nyugdíjas: nyugdíjas vagy személyigazolvány)

Minimum létszám: 8 fő

Felszerelés: meleg, réteges, kényelmes öltözék, túrabakancs vagy bélelt gumicsizma, hótaposó lábbeli, 1-2 csokoládé energiapótlásként

 

További információ, jelentkezés:

Szabics kikötő, Tiszafüred-Örvény – iroda@szabicskikoto.hu,  30/954-8620. Előzetes bejelentkezés szükséges!

www.szabicskikoto.hu