Hajdú-Bihar: nem volt gond a pirotechnikai eszközökkel

Helyi hírek

Most szilveszterkor is többségében valamilyen pirotechnikai eszköz miatt keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat. A legtöbb tűzijátékhoz köthető káreset Budapesten és Pest megyében volt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtök reggel az MTI-vel.

Mukics Dániel elmondta: országszerte 20 tűzesetnél volt szükség a tűzoltók segítségére. Több helyen keletkezett tűz családi házak kertjében, erkélyen, vagy lakásban. Közterületeken kigyulladt növényzetet, fákat, kukákat is oltaniuk kellett a tűzoltóknak. Budaörsön nyolc, udvaron tárolt motor gyulladt meg petárdák miatt – tette hozzá.

Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Zala megyében egyáltalán nem avatkoztak be vélhetően pirotechnikai eszközök által okozott tűzeseteknél a katasztrófavédelem egységei.

A tűzeseteken kívül két településen a közműszolgáltatásokban volt zavar az óév utolsó napján. Délután négy és este hét óra között csőtörés miatt nem volt vezetékes ivóvíz kétszáztíz fogyasztási helyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tardona településen. A Csongrád megyei Ruzsán pedig este kilenc óra és hajnali két óra között szünetelt az áramszolgáltatás összesen nyolcszázharminckét fogyasztónál.

Budapest VI. kerületében pedig hat ember rekedt egy elakadt liftben a hajnali órákban, a Bajnok utca egyik ingatlanában. Az embereket a fővárosi tűzoltók szabadították ki.
Mukics Dániel azt mondta: a katasztrófavédelem ügyeletére sérültekről nem érkezett jelentés szilveszter éjjelén.