Gulyás Gergely

Gulyás: elengedhetetlen az európai államok közötti minél szorosabb együttműködés

Józan ésszel senki nem vitathatja, hogy abban a világgazdasági versenyben, abban a globális versenyben, ami ma az immáron több mint 7 milliárd lakosú glóbuszunkat jellemzi, elengedhetetlen az európai államok közötti minél szorosabb együttműködés – értékelt a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten.

Orbán Viktor: Magyarország támogatja Észak-Macedónia EU-tagságát

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden a Karmelita kolostorban fogadta a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetőségét, Hrisztijan Mickoszki elnököt és Alekszandar Nikoloszki alelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Varga Judit

Varga Judit: Magyarországnak van a harmadik legtöbb regisztrált eseménye az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozaton

Az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat regisztrált eseményeinek száma átlépte a kétezret, amely között 160 magyar esemény van, ezzel Magyarország a harmadik helyen áll Németország és Olaszország mögött – közölte az igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Janez Jansa

Jansa: Szlovénia és Magyarország partnerként működik együtt, sikerült átvészelniük a koronavírus-válságot

Másfél év kihagyás után Szlovénia együttműködhet partnerországként egy kiállításon egy olyan erős országgal, mint Magyarország, ami azt jelenti, hogy sikerült kellőképpen átvészelniük a koronavírus-válságot – mondta Janez Jansa szlovén kormányfő szerdán a szlovéniai Celjén, az 53. Nemzetközi Kisiparos és Vállalkozói Vásár megnyitóján, amelynek idén Magyarország a partnerországa.

Európa-szerte el kellene ismerni az azonos neműek más tagállamban bejegyzett házasságát és élettársi kapcsolatát

A szivárványcsaládokat és az azonos nemű párokat ugyanúgy megilleti a mozgás szabadsága és a családegyesítés joga, mint másokat A Bizottságnak az uniós értékek megsértése miatt eljárást kellene indítania a magyar, a lengyel és a román kormány ellen