Így köszöntötték az új külföldi hallgatókat a Debreceni Egyetemen

A világ bármely pontján folytathatják tanulmányaikat a Debreceni Egyetem hallgatói

Egyetem

Kiírták a 2024/2025-ös tanév Pannónia Ösztöndíjprogram részképzéseire vonatkozó pályázatokat a Debreceni Egyetemen.

Az új mobilitási program segítségével a hallgatók a világ bármely pontján folytathatják tanulmányaikat. A diákok március 5-től, keddtől adhatják be pályázataikat. A jelentkezési határidő március 24. éjfél.

A most induló Pannónia Ösztöndíjprogram széleskörű mobilitási lehetőségeket kínál, amelyek között minden hallgató, illetve oktató megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A most megjelent pályázati lehetőségek keretében a Debreceni Egyetem hallgatói egy vagy két szemesztert tölthetnek egy külföldi egyetemen.

A Pannónia Ösztöndíjprogram támogatásának köszönhetően az egész világ nyitva áll a DE hallgatói előtt Nincsenek regionális korlátok, az Erasmus-programországokon túl már Japánba, Dél-Koreába, Kínába, Malajziába és az Egyesült Királyságba is utazhatnak a hallgatóink

– mondta el a hirek.unideb.hu-nak Jánosy Orsolya, a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájának vezetője, aki hozzátette, arra törekednek, hogy a célországok köre tovább bővüljön.

A programban részt vevő hallgatóknak nem kell aggódniuk a tanulmányi kreditek elvesztése miatt. A Pannónia Ösztöndíjprogram ugyanis garantálja a hallgatók számára a kint szerzett kreditek elismerését: a hallgató tanulmányi mobilitása alatt végzett tevékenységet a küldő intézménynek el kell fogadnia és teljes mértékben meg kell feleltetnie a tantervi struktúrának, így elkerülhető az esetleges csúszás, ami az egyik legnagyobb visszatartó erő a hallgatók körében.

A pályázati felhívás a hallgatói részképzésekre itt található.

Palántanevelő tanfolyamot szervez a Debreceni Egyetem Kertészettudományi Intézete