Tizenegy új szakot indít szeptembertől a Debreceni Egyetem, még pár napig lehet jelentkezni

Egyetem

Tizenegy új szakot indít szeptembertől – elsősorban gazdaság-, egészség- és természettudományi, mezőgazdasági, műszaki, pedagógusképzési területeken – a Debreceni Egyetem. Az intézmény összesen mintegy kétszáz féle képzéssel várja a leendő hallgatókat.

Már csak néhány napjuk van a felvételizőknek arra, hogy február 15-ig jelentkezzenek valamelyik felsőoktatási intézménybe. Az Oktatási Hivatal új képzéseket regisztrált az elmúlt hetekben, ezek a Felsőoktatási felvételi tájékoztató nemrég megjelent kiegészítésében jelentek meg. Összességében a Debreceni Egyetem hetven alap-, hetvenkilenc mester-, hat osztatlan képzési szakot és hét felsőoktatási szakképzési szakot kínál a jelentkezőknek a 2022/23-as tanévben. Az osztatlan képzéseken belül több mint húsz tanárszak közül lehet választani.

A mostani felvételi eljárásban tizenegy új szak indul, ami a Debreceni Egyetem méreteihez képest is komoly teljesítménynek számít. Egy olyan intézmény számára, amelynek határozott jövőképe és stratégiája van, nagyon fontos az állandó megújulás, az alkalmazkodás és az innováció – fogalmazott az általános felvételi eljárásról tartott keddi sajtótájékoztatón Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A leendő hallgatók három új alapképzési szak közül is választhatnak, így a mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki szak mellett a biotechnológia, az agrár- és üzleti digitalizáció képzés az újdonság – útóbbi kettő a felvételi tájékoztató kiegészítésében található meg.

A felsőoktatási szakképzésben a nyírbátori képzési helyen induló gazdálkodási és menedzsment szakot, az osztatlan képzések kínálatából pedig a hiánypótló természettudomány-környezettan tanárszakot hirdette meg új képzésként az intézmény.

Hat új mesterszakot is indít a DE, a felvételizők a sportmérnök, a vállalatgazdaságtan, a kiegészítő kötetben megjelent agrárközgazdász, szakvédőnő, geoinformatika, valamint a Szolnok Campuson induló ellátásilánc menedzsment mesterszakot is választhatják.

További részletek: unideb.hu