Fekete Pákó

Magyar állampolgár lett Fekete Pákó

Bulvár

Lapite Oludayo, művésznevén Fekete Pákó 1994 óta él Magyarországon. Büszkén mesélte el, végre megszerezte a magyar állampolgárságot.

Pákó nemzetközi joghallgató volt az ELTÉ-n, tanulmányait azonban nem fejezte be, mert rájött, Magyarországon milyen jól tud érvényesülni mulatós dalaival. Hamar felkapta a média a viccesen beszélő és éneklő sztárt és olyan műsorokban kezdte szerepeltetni, mint például a 2005-ös Sztárboksz, majd jött a Celeb vagyok, ments ki innen vagy épp az Ezek megőrültek!, de mai napig visszatérő vendége Sebestyén Balázs Gyertek át! című szórakoztató műsorának is.

Pákó nagyon jól érzi magát Magyarországon, most pedig egy nagy lépést is tett azért, hogy még inkább magáénak érezhesse hazánkat. Fekete Pákó pénteken arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy sikeresen teljesítette a magyar állampolgársági vizsgát.

Eljött végre ez a nap is! Több, mint tíz év után vettem a bátorságot, és folytattam a megkezdett állampolgársági vizsgát. A sok tanulásnak meglett a gyümölcse, és szeptember 20-án sikeresen letettem az írásbeli után a szóbeli vizsgát is. A bizottság is megjegyezte, hogy látszik a sok munka, és biztosan a könyvből is sokat tanultam. A tudás mellett a szerencse is mellém állt, mert az egyik kedvenc tételemet húztam, amiben a Himnusz – amit büszkén el is énekeltem a bizottságnak–, a Hungarikumok és a honosítás voltak

– árulta el a lapnak az énekes.