Damu Roland

8 millió forint adósság Damu Roland hagyatéka

Bulvár

Ezen túl némi alsóneműt, egy tévét, pár órát és egy gitárt hagyott kislányára a tavaly év végén elhunyt színész.

Damu Rolandnak három gyermeke is született. Két nagyobbik gyermekét, Benjámint és Andort nem találta meg a közjegyző, mert örökbefogadás miatt feltehetőleg más néven élnek, így egyetlen hivatalos örököse hétéves kislánya, Maja. Ő azonban csupa adósságot örökölt.

Majának négymillió forintnyi gyerektartással tartozott Roland, ezt is megörökölte, valamint egy nagyobb, három és félmillió forintnyi kölcsönt is, ami miatt Roland egykori párja indított polgári peres eljárást. Erről csak annyit tudok, hogy Roland korábban több részletben kért pénzt a hölgytől, aki sikertelenül próbálta polgári peres úton visszaszerezni az összegeket

– nyilatkozta a Blikknek Maja gyámja, Katalin, akit megdöbbentett, hogy a tárgyalás során kiderült, Damu Roland több banktól is kapott kölcsönt, annak ellenére, hogy nem volt bejelentett munkahelye, és a gyerektartást sem fizette. Ezeknek a kölcsönöknek az értéke is több százezer forintra rúg.

Maja nevében a gyámja lemondott az örökségről, hiszen az gyakorlatilag csak tartozásból áll, bár igaz, a hagyaték részét képezi Damu néhány személyes tárgya is.

A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár

– folytatta Katalin, aki a felsoroltak közül a gitárra tartott igényt, hogy legyen valamilyen emléke Majának az apjáról.