rendőrség

Németországban kapták el a tavaly vascsővel rendőrökre támadó nyírségi férfit

Rendőrség

Németországban fogták el a rendőrök, majd a bíróság letartóztatta azt a nyírségi férfit, aki tavaly ittas állapotban vascsővel támadt rendőrökre, majd külföldre menekült – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az eset még 2022. június 15-én este történt, amikor is az ittas állapotban lévő 30 éves nyírségi férfi otthonából a segélyhívón keresztül bejelentést tett és rendőri intézkedést kért.

A kiérkező rendőrök a bejelentőt meghallgatták, további intézkedés céljából távoztak, majd rövid idő elteltével visszatértek, hogy tájékoztassák a férfit az eljárás eredményéről. A rendőrök közölték a férfival, hogy a bejelentés tárgyát képező anyagi sérelmét bírósági úton tudja érvényesíteni. A hírre az ittas férfi feldúlt lett és kijelentette, hogy neki most kell a pénz, így inkább maga intézkedik és a már lassan távolodó szolgálati autó nyitott ablakán keresztül ököllel a rendőr feje irányába ütött. A nagy erejű ütés csak a járművet találta el.

A rendőrök az elkövető elfogása érdekében a szolgálati gépkocsiból kiszálltak, egyikük megfogta a férfi egyik karját, aki azonban egyre agresszívebb lett, kirántotta magát a fogásból és az ingatlan udvarára menekült, ahol egy 3 méter hosszú vascsövet magához vett és megindult vele a rendőrök felé. Az egyik rendőr a férfi támadásától tartva elővette a szolgálati maroklőfegyverét és azt maga előtt tartotta, a támadást végül az elkövető testvére hárította el, aki megakadályozta fivérét abban, hogy a vascsővel az utcára lépjen. A rendőrök az intézkedést biztonságos módon végrehajtani nem tudták, az elkövető pedig elmenekült, akit később nem találtak.  A férfi ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, aki végül Németországban kaptak el.

A felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével meggyanúsított többszörösen büntetett előéletű férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A bíróság a nyomozó ügyészség indítványával mindenben egyetértve, a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte. A végzés ellen a terhelt védője jelentett be fellebbezést.