Csökken az afrikai elefántagyar és az orrszarvútülök iránti kereslet

Csökken az afrikai elefántagyar és az orrszarvútülök iránti kereslet, és ezeknek a termékeknek a feketepiaca is kisebb lett – derült ki az ENSZ Kábítószerellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) vadvilági bűnözéssel foglalkozó 2020-as világjelentéséből.

Erdogan mecsetté alakítja az isztambuli Hagia Sophia templomot

Recep Tayyip Erdogan török elnök rendeletet adott ki pénteken a Hagia Sophia egykori ortodox székesegyház mecsetté alakítására vonatkozóan, röviddel azt követően, hogy a török legfelsőbb közigazgatási bíróság a nemzetközi felszólítás ellenére semmisnek minősítette az épület múzeummá alakításáról szóló, 1934-es minisztertanácsi döntést.

Törökországban ismét ezer közelébe ereszkedett az új fertőzöttek napi száma

Törökországban az előző napi 1041 után csütörtökön 1024-re ereszkedett a koronavírus-járvány újonnan igazolt fertőzöttjeinek napi száma – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. A mostani adattal az eddig regisztrált esetek száma 209 962-re nőtt.

Elnökké választása esetén Biden felülvizsgálná a németországi csapatcsökkentést

Elnökké választása esetén Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje felülvizsgálná a Németországban állomásozó amerikai csapatok csökkentését – jelentette Anthony Blinken, Biden külpolitikai tanácsadója egyik interjújára hivatkozva az amerikai közszolgálati rádió (NPR) csütörtökön.

Törökországban továbbra is alig mérséklődött a fertőzés terjedésének üteme

Törökországban az előző két napi 1086 és 1053 után szerdán 1041-gyel emelkedett a koronavírus igazolt új fertőzöttjeinek száma – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. A mostani adattal az eddig regisztrált esetek száma 208 938-ra nőtt.