Friendsgiving? – idén így ünneplik az amerikaiak a Hálaadást

Majdnem egy évtizede élek Los Angeles-ben, de ma találkoztam először a „Friendsgiving” fogalmával. Érthetetlen, mert a város, ahol az ikonikus és még ma is hódító Jóbarátokat (Friends) forgatták tele van vidám szinglikkel, akik a családi tradíciókat boldogan cserélik fel a ’városi családjuk ’ (Bridget Johnes), vagyis barátaik körében eltöltött ünnepre. A Hálaadás – angolul a […]

A magyar származású Antony Blinken lehet Biden külügyminisztere

Joe Biden demokrata párti elnökjelölt várhatóan Antony Blinkent nevezi majd meg külügyminiszter-jelöltjéül – jelentette a Bloomberg News hírügynökség vasárnap későn este. A HVG értesülései szerint  Anthony Blinken anyja magyar, az apja, Donald Blinken, 1994 és 1997 között az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt. Donald Blinken mostani felesége, Vera is magyar születésű.

Trump elbocsátotta a választások biztonságáért felelős ügynökség vezetőjét

Donald Trump amerikai elnök kedd este a Twitteren jelentette be, hogy azonnali hatállyal elbocsátotta Christopher Krebset, a belbiztonsági tárca választások biztonságáért felelős infrastrukturális és kiberbiztonsági ügynökségének (CISA) igazgatóját.

Addig szorongatta az USA a Huawei-t, hogy eladta Honor-t a márka túlélése érdekében

Eladta a Honor okostelefon üzletágát a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég, hogy ezáltal kivonva a Honort az anyacégre vonatkozó amerikai szankciók hatálya alól, biztosítsa a márka túlélését – adta hírül a vállalat egy keddi közleményben.