Lopás miatt volt elfogatóparancs ellenük érvényben

Rendőrség
Hiába próbált elmenekülni B. Sándor és társa, a debreceni rendőrök utolérték és elfogták őket. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették a két helyi lakost.

A rendőrök 2016. január 26-án 15 órakor Debrecen, Monostorpályi úton járőröztek, mert olyan információ jutott a tudomásukra, hogy az egyik házban két személy tartózkodik, akik ellen a Debreceni Rendőrkapitányságság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot.

A járőrök bementek az egyik ingatlan udvarára, ahol zajt hallottak. B. Sándor és a 16 éves lány az egyenruhások láttán kimásztak a ház ablakán és az udvar hátsó része felé futottak, ahol átugrottak a kerítésen, majd tovább szaladtak. A debreceni járőrök üldözőbe vették a két fiatalt, akik a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem álltak meg, hanem tovább menekültek a Pacikert utca irányába. Az egyik rendőr a 16 éves lányt elfogta, B. Sándor azonban több kerítésen is átugrott és tovább szaladt. A járőr egy Kopáncs utcai épülőfélben lévő családi házig követte a 20 éves fiút, miközben erősítést kért a helyszínre. A járőrök a helyszínre érkező rendőri egységekkel körbe vették a házat, amelynek egyik szobájában elfogták B. Sándort.

A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított két helyi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A megalapozott gyanú szerint a 20 éves fiatalember 16 éves társával közösen 2015. szeptember 29. és 2016. január 18. között 10 gépkocsiból loptak el különböző értéktárgyakat Debrecen külterületén, valamint a 16 éves lány egy 17 éves helyi fiúval együtt további két gépjárművet is feltört a városban. A büntetőeljárás során 2016. január 14-én hallgatták ki a nyomozók gyanúsítottként a 17 éves fiút, aki jelenleg szabadlábon védekezhet.

A három gyanúsított a járművekből főleg készpénzt és elektronikai cikkeket tulajdonítottak el.

A gyanú szerint a 16 éves lány Debrecen belvárosában négy irodaházba is besurrant és a nyitva hagyott irodákból pénztárcákat és készpénzt tulajdonított el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya a gyanúsítottak ellen lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.