Két belga embercsempészt fogtak el a rendőrök Várbalog térségében

A rendőrök 2021. november 26-án 7 óra 5 perckor egy német honosságú kistehergépkocsit ellenőriztek Várbalog térségében. A járművet egy 41 éves belga sofőr vezette, mellette utazott társa, egy 54 éves férfi. Az autó rakterében 27 ismeretlen állampolgárságú külföldi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Győr mellett fogtak el a rendőrök egy román embercsempészt

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján, az M1-es autópálya 107-es kilométerszelvényében állítottak meg az egyenruhások egy kistehergépkocsit, amelyben 17 migránst fuvarozott a sofőr Ausztria irányába.

Több tárolót feltört a két férfi Győr belvárosában

A rendőrségre 2021. november 24-én a hajnali órákban érkezett bejelentés, hogy Győr belvárosában lévő egyik utcában ismeretlenek egy társasház alagsorában lévő tárolót feltörték, bementek, és kutatást végeztek. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a pincében lévő tárolók közül többnek az ajtaját is felfeszítették az elkövetők.

Hegyeshalomnál bukott le a férfi, aki jelenős mennyiségű kokaint szállított

Jelentős mennyiségű kokainnal az autójában bukott le egy férfi még tavaly szeptemberben Hegyeshalomnál, amikor az országba belépésre jelentkezett. Tettestársai, egy férfi és egy nő – akik távolról követték a drogot szállító kocsit – szintén rendőrkézre kerültek.

Figyelmetlenül égette az ágakat, leégett a tető egy Győr melletti településen

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az 51 éves férfi egy Győr melletti településen megegyezett egy családi ház tulajdonosával, hogy vállalja a kert karbantartását. Ezért egy nyári nap a ház előtt, az utcán gyűjtötte össze a kertből a kivágott bokrokat, egyéb növényi hulladékokat. A következő nap, a délutáni órákban megkezdte az összegyűjtött növények elégetését, azonban […]

25 migránst fogtak el a rendőrök Mosonmagyaróvár térségében

A rendőrök – Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – az M1 autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár térsége közelében 2021. november 23-án 7 óra 25 perckor 24, magát szír állampolgárnak valló migránst, majd pár órával később további egy, magát szintén szír állampolgárnak valló embert tartóztattak fel. A rendőrök a migránsokat – […]

El akart menekülni az embercsempész, de a soproni rendőrök elfogták

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei 2021. november 23-án 10 óra 10 perckor Kapuvár külterületén, a 8529-es számú úton ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy 31 éves román férfi vezetett. Az embercsempész miközben menekülni próbált az őt követő rendőrök elől, egy kanyarban lesodródott az úttestről, és anyagi káros balesetet okozott. Az autóban a sofőrön kívül további […]

24 ember szállításáért két nap után hat évet kapott a román embercsempész

A Soproni Járási Ügyészség gyorsított eljárásban két nap alatt bíróság elé állított egy román férfit, aki 24 főt szállított egy furgon rakterében 2021. november 15-én. A férfit csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt – nem jogerősen – 6 év börtönbüntetésre ítélték.