Szeged, benzin árak, benzinkút, benzin, tankolás, üzemanyag, drágulás

Tovább csökken a benzin és a gázolaj ára Magyarországon

2024. július 16-tól a benzin nagykereskedelmi ára 2 forinttal, a gázolaj nagyker ára 3 forinttal csökken. Az elmúlt időszakban komoly eltéréseket tapasztalthattunk az üzemanyagok árazását tekintve, ami azt jelenti, hogy a kutakon megjelenő árváltozások eltérnek a nagykereskedelmi árváltozásoktól. Ezért az előrejelzés az átlagárakat tekintve eltérhet a valóságtól.

MEKH: tovább nőtt az elektromos töltőberendezések száma tavaly Magyarországon

Csaknem 12,5 százalékkal bővült 2023-ban az engedélyköteles elektromos töltőberendezések száma Magyarországon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2023 végén  2507-et tartott nyilván – tájékoztatta a MEKH hétfőn az MTI-t közleményben.

Magyar találmány a világ első szennyvíz újrahasznosításából készült tisztítószere

Egy magyar mérnökcsapat rájött, hogy nemcsak biogáz nyerhető ki a szennyvízből, hanem ecetsav is, amelyre a háztartási tisztítószerek nagy része épül, a felfedezésből késztermék lett. Erről a magyar találmányról beszélgetett Áder János korábbi államfő Taxner György vízépítő és szennyvíztisztítási szakmérnökkel a Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon […]

MÁV: a vonatokat és a síneket sem kíméli a rendkívüli meleg

Az extrém hőségben gyakrabban meghibásodhatnak a többnyire túlkoros vasúti járművek, berendezések és a sínek – figyelmeztetett a MÁV Zrt., amely emiatt azt kéri, hogy indulás előtt az utasok tájékozódjanak a menetrendről, az aktuális forgalmi helyzetről, az esetleges fennakadásokról.