Itt a bizonyíték: maga Csollány Szilveszter mondta el, be volt-e oltva

Ország

A tragikusan fiatalon elhunyt olimpikon egyik barátja tisztázta, be volt-e oltva Csollány Szilveszter vagy sem.

Csollány Szilveszter január 24-én hunyt el a koronavírus szövődményei miatt, több mint 50 napig volt előtte kórházban. Már a kórházban töltött hetek alatt is felmerült a kérdés, vajon be volt-e oltva vagy sem, de mindenki csak találgatni tudott. Most azonban kiderült az igazság, maga Csollány Szilveszter mondta el.

Csollány egy ismerőse, Szabó Miklós osztott meg Facebookon a képernyőfotót, amit a sportolóval való üzenetváltásról készített. A beszélgetésből, mely az ismerős elmondása szerint december 1-én történt kiderül, hogy az olimpikon kapott oltást, csak sajnos túl későn – írja a Blikk.

A fotót a sportoló lánya, Szimona is megosztotta Facebook-profilján, hogy ő is véget vessen a találgatásoknak, melyek annyira méltatlanok édesapja emlékéhez.

Szeretnék véget vetni a találgatásoknak, álhíreknek, hogy úgy búcsúzzunk Szilastól és úgy emlékezzünk rá, mint ahogy azt egy olimpiai bajnok megérdemli. Kérek minden barátomat és ismerősömet, hogy minél többen osszák meg ezt a posztot. Továbbá hozzászólásainkkal tartsuk tiszteletben Szilast, a gyászoló családot és a hozzátartozókat

– írja többek között posztjában a sportoló barátja, Szabó Miklós, aki december 1-jén beszélgetett az oltásról Csollány Szilveszterrel.

Bár a barát kifejezetten kéri, így sem tudják a hozzászólók abbahagyni a vitát, posztja alatt például az egyik kommentelő kétségbe vonta a képernyőfotó hitelességét. Mint írja:

Jól néz ki, ahogy a paint-ben szerkesztett képen még a szín sem stimmel és még a név is elcsúszott.

Ezt már Csollány Szilveszter lánya sem hagyta annyiban, így üzent a hozzászólónak:

Nem. Ezt apukám írta. És be lehet végre ezt már fejezni. Békén lehet hagyni ezt az egész dolgot és hagyni, hogy a család gyászoljon. Az a szomorú, hogy az emberek keresik az igazságot, és amikor azt megkapják, nem fogadják el

– írta Csollány Szimona.