DEAC Hepp kupa

A DEAC kosárlabdacsapata nyerte a Hepp Kupát

Sport

Sporttörténelmi sikert ért el a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata az év első hétvégéjén rendezett emléktornán.

A Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa a nem első osztályú kosárlabda csapatok Magyar Kupa-döntője, melyre összesen 68 csapat nevezett. A legjobb négy döntőjének Hódmezővásárhely adott otthont, ahol a házigazdák mellett a Konecranes-Salgótarjáni KSE, a Tehetséges Fiatalok Budapest gárdája és a Debreceni Egyetem csapata képviseltette magát.

A szombati első mérkőzésen a DEAC a Salgótarjánnal vívott élet-halál harcot a döntőbe kerülésért, és óriási küzdelemben a Debrecen jutott be elsőként a Hepp-kupa fináléjába. A másik elődöntőben szintén kiélezett mérkőzésen a házigazdák kétszeres hosszabbításban fektették két vállra a budapesti Tehetséges Fiatalok csapatát.

A vasárnapi döntőn a debreceni egyetemisták teltház előtt 56-71-re győzték le a Vásárhelyi Kosársuli csapatát. A kupa megszerzése különösen értékes, mert a DEAC-ban csak saját nevelésű és/vagy a Debreceni Egyetemen tanuló kosaras játszik, akik az iskola vagy a munka mellett edzenek szemben a többi csapattal, amelyeket 5-6 profi, azaz főállású sportoló erősít.

Debreceni EAC – Vásárhelyi Kosársuli SE 71-56 (15-22, 22-11, 12-11, 22-12)

Debreceni EAC: Nagy Botond 12/12, Nagy Benedek 12/3, Kaluha -, Kovács 8, Takacs 12. Csere: Fannar -, Pék 6/6, Vas 9, Andrássy 2, Erdei 7/3, Szarka 3/3, Kiss -.

Kosársuli: Vejinovics 7/3, Czibere 5, Vas 16/6, Varga 13, Genal -. Csere: Rostás I. 5, Mócsai -, Nyilas 8/3, Gruda -, Kelemen 2.

A DEAC tagjai: Andrássy Géza, Boldizsár Ferenc, Erdei Ádám, Gál Krisztián, Kaluha Csaba, Kiss Lajos, Kovács Imre, Nagy Benedek Ágoston, Nagy Botond Ágoston, Pall Helgason, Pék Dávid, Szarka Dávid, Takács Dániel, Vas Viktor

Vezetőedző: Nagy Ágoston
Másodedző: Barna Donát
Szakmai igazgató: Fodor Péter
Szakosztályvezető: Becsky István

unideb.hu