Újabb két embert azonosított a BRFK nyomozócsoportja a viperás támadások elkövetői közül

Rendőrség
A fővárosban a 2023. február 11-ét megelőzően elkövetett támadások kapcsán újabb két feltételezett elkövetőt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányságon ennek a bűncselekménysorozatnak a felderítésére létrehozott nyomozócsoport.

A német állampolgárságú 20 éves férfi és 22 éves nő ellen a budapesti nyomozók közösség tagja elleni erőszak miatt körözést adtak ki, és kezdeményezték az európai elfogatóparancs kibocsátását.
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a támadások elkövetői ellen a BRFK hajtóvadászatot indított, melynek eredményeként három külföldi és egy magyar gyanúsítottat az első bűncselekményt követő 48 órán belül elfogtak, majd őrizetbe vettek.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 11-én a II. kerület, Széll Kámán téren történt bántalmazás miatt két, az I. kerület, Ostrom utcán történt bántalmazás miatt egy magyar állampolgárt vett őrizetbe.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság üzenete egyértelmű: nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban. A jogszabályok által lehetővé tett valamennyi eszközt igénybe vesszük, hogy az elkövetőket állampolgárságra, ideológiára, nemre való tekintet nélkül azonosítsuk, és lefolytassuk velük szemben az eljárást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.