Orbán: hurcolnak be mutánsokat Magyarországra

Ország

Arra kérek mindenkit, hogy az ilyen luxus helyekre szóló vakációkat halasszák el – mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban. Tudja meg, mit mondott még! A magyar kormány csütörtökön újabb lezárásokról döntött, a miniszterelnök péntek hajnalban részt vett az operatív törzs ülésén, ahonnan a szokásos pénteki nyilatkozatra sietett a közrádióba.

A teljes interjút itt hallgathatják meg.

Nem volt más választásuk, mint szigorítani. Járványügyi szakkérdésekről van szó, a járványügyi szakemberek egyértelműek fogalmaztak: tragédia lesz, ha a kormány nem lép. „Azt mondták az orvosok, hogy ahhoz hogy később nyithassunk, most zárni kell” – kezdte az interjút a miniszterelnök.

Virágboltok, bölcsődék, iskolák, mutánsok

Március 15-ig nyitva marad a konzultációt, utána döntenek a nyitásról. A harmadik hullámban vagyunk, ami erősebb lesz, mint a második volt. A legnehezebbre kell felkészülni. Fennmarad a középiskolákra vonatkozó szabályozás. A bölcsődéket lehet, hogy be kell majd zárni, egyelőre nyitva maradnak.

Szigorúbb szabályok jönnek

A legnehezebb a virágboltokra vonatkozó szabály, hiszen jön a nőnap, tette hozzá. Tisztelettel köszöntöm a magyar lányokat, asszonyokat, mondta Orbán. Hozzátette: nőnapra a virágboltok nyitva maradhatnak, de utána be kell zárniuk. A bértámogatást mindenkire kiterjesztik, akit érint a mostani zárás, a teljes március hónapra.

Különleges, exkluzív helyekről érkező honfitársaink hurcolhatnak be eddig ismeretlen vírusmutációkat.

Orbán azt kérte, hogy ezeket az utakat halasszuk el.

Az operatív törzs üléséről jövök, egész reggel ezzel foglalkoztunk. Húsvétra 2,4 millió beoltást fogunk elérni, június elejére tudunk beoltani mindenkit – mondta a minisztrelnök, szerinte a kórházak hatalmas kihívás előtt állnak.

143 beteg hunyt el, 647 ember lélegeztetőgépen van, 6867 ember van kórházban. A kórházban ápoltak száma akár 15-20 ezer főre is felmehet.

Ezért elképzelhető, hogy a magánegészségügyben dolgozókat is bevonják a munkába, ezen a terven még dolgoznak.

Meglátása szerint az unió oltásellátása tragikus, az orosz és a kínai oltások viszont időben és megfelelő mennyiségben érkeznek. Elmondása szerint miután megkapta a kínai vakcinát, dolgozni ment, nem érzékelt mellékhatásokat.

Müller Cecília mond egy telefonszámot

Lesz egy telefonszám, ahol be lehet jelenteni, ha rossz helyre hívtak valakit oltásra. Ezt Müller Cecília többször is el fogja mondani.

Országos tisztifőorvos: minden eszközzel le kell törni a járvány 3. hullámát