Online kulturális programok és újra megnyitó turisztikai helyszínek várják az érdeklődőket

Kultúra

Online kulturális programok és újra megnyitó turisztikai helyszínek várják az érdeklődőket, az események többek között a Magyar Nemzeti Múzeumot (MNM), a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzent, a Bükki Nemzeti Parkot, valamint a Miskolci Nemzeti Színházat érintik – tudatták a szervezők szerdán az MTI-vel.

Kommenteket és hozzászólásokat vár csütörtökig a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), amelyben arra keresik a választ, hogy kinek mi az első gondolata a múzeumról. A kommüniké kiemeli, hogy a Közösségek Hete keretében kiderülhet, milyen sokféleképpen gondolkodnak a látogatók MNM-ről.

A május 18-i múzeumi világnap alkalmából a hétvégén ingyenes lesz a belépés a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzenbe. A szabadtéri gyűjtemény távolságtartás mellett látogatható, a kasházban és a főépületben kötelező maszkot viselni, a többi bemutatóterem zárva tart.

Korlátozott nyitvatartási időben és csökkentett szolgáltatásokkal várja a vendégeket a hétvégétől ismét a szigetvári vár. A műemlék területére csak szájmaszkban lehet belépni és az egymástól való kétméteres védőtávolság tartását várják el az emberektől – olvasható a közleményben.

Nógrád megyében újra látogatható a világörökségi Hollókő vára és az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület. A vár a zárt terek kivételével látogatható. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területet a 65 éven felüliek egyelőre nem kereshetik fel. A látogatóknak legalább másfél méter távolságot kell betartaniuk és zárt térben maszkot kell viselniük – írja a közlemény.

Ezen a héten a Hóhérok című színdarabot tárja a közönség elé a Miskolci Nemzeti Színház, a teátrum az elmúlt hetek hagyományát követve ismét elhozza egyik előadásának felvételét közösségi oldalán. Csütörtöktől a 2018-ban bemutatott Hóhérok című fekete komédia látható Béres Attila rendezésében. Az előadás felvétel csütörtök este 19 órától egészen vasárnap este 22 óráig érhető el a Miskolci Nemzeti Színház Facebook-oldalán.

A virtuális térben házhoz megy az Avasi Borbarangolás Kanapéfesztivál. A rendezvény online változatának programjában többek között virtuális beszélgetésekkel, borbemutatókkal és koncertekkel készülnek a szervezők, akik a támogatni szeretnék a bükki borvidék borászait és a környék vendéglátóit, valamint adománygyűjtést szerveznek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház részére. Az eseményeket szombaton az Avasi Borangolás Facebook és Youtube oldalán lehet majd élőben követni – áll az összegzésben.