Folytatódnak a járda- és lépcsőfelújítások Debrecenben a Hortobágy utcán

Helyi hírek

A debreceni Hortobágy utcán ebben az évben folytatódó járda- és lépcsőfelújításokról a helyszínen számolt be Papp Csaba önkormányzati képviselő 2022. szeptember 19-én.

Mint azt többek közt elmondta, nagy öröm számára, hogy most folytatódik és ezzel a beruházással be is fejeződik a Hortobágy utcán a járda- és lépcsőfelújítás. A jelenlegi ennek a munkának a harmadik szakasza. Az előző két szakasz a Hortobágy utcán 2020-ban és 2021-ben zajlott, 5, valamint 28 millió forint értékben.

A mostani harmadik szakasz értéke bruttó 30 millió forint, s abba a 2022-es, összesen bruttó 159 millió forint értékű járdajavítási programba illeszkedik, mely önkormányzati saját forrásból a városban idén összesen közel 60 helyszínen zajlik.
Papp Csaba elmondta, hogy a járdajavítást ezen a területen is térkövezéssel sikerül megoldani.

A Hortobágy utcán teljes szélességében most megújuló járdaszakasz összeterülete 1000 négyzetméter, s a mentén 4 lépcsőt is felújítanak. Papp Csaba hangsúlyozta, hogy a tervek szerint jövőre a Hortobágy utca másik oldalán is megkezdődik a járda megújítása – tájékoztatott Debrecen önkormányzata.