Pintér Sándor

Pintér Sándor lányai benyomultak a műszakivizsga-bizniszbe

Gazdaság

A Pintér Sándor belügyminiszter lányai által birtokolt Trium-Itech Zrt. idén május 7-én többségi tulajdonos lett Magyarország egyik legnagyobb járműdiagnosztikai eszközeit gyártó cégében, az Energotest Diagnosztikai és Automatizálási Kft.-ben – szúrta ki nyilvános adatbázisokban az Mfor.

Pintér Hajnalka, Brindzáné Pintér Csillag és Pintér Ildikó egyenlő mértékben részesedik a mintegy kétmilliárd forintos forgalommal rendelkező Trium-Itechből. Az Energotest 1990-es alapítása óta országos szolgáltató hálózatot alakított ki, mely az átadott berendezések és műszerek garanciális idő alatti és utáni javítását, karbantartását és pontosságellenőrzését is végzi, országszerte 6 kirendeltségről 25 korszerűen felszerelt szolgáltató gépjárművel.

Az 1,8 milliárd forint saját tőkét jegyző cég árbevétele tavaly a 3 milliárd forintot is meghaladta, amiből 85,6 millió volt a profit.

A portál emlékeztet, az Európai Unió mérni akarja, a tagállamokban működő gépjárművek ténylegesen mennyit fogyasztanak, és mennyi káros anyagot juttatnak a levegőbe. A két értéket most már rögzíteni kell a járművek műszaki vizsgáin – az Energotest többek között ilyen mérésekhez állít elő szoftvereket.