A Spicces füge respektus lett idén Magyarország tortája

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett – jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

A Hell Energy mesterséges intelligencia fejlesztette energiatal gyártásába kezdett Szikszón

A  Hell Energy megkezdte egy új receptúrájú energiaital gyártását hétfőn Szikszón, a mesterséges intelligencia (MI) által kifejlesztett terméket  a hazai boltok mellett több mint hatvan országba fogják exportálni – tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t.

Házi sörfőzés művészete. Tényleg lehetséges?

Manapság szinte bármilyen szeszes italt és kiegészítőt megvásárolhatunk a boltokban. Nem kérdés, hogy hol kapható például kézműves ital, ahogy az sem, hogy hol kapható söröspohár. Mégis sokan vannak, akik hobbi- vagy hivatás szinten foglalkoznak italkészítéssel. Ilyen lehet a sörfőzés. Mi a titka ennek? Valóban megoldható otthon? Az alábbiakban válaszolunk!

Ki a bartender és mivel foglalkozik?

A bartender, régebben mixer feladata, hogy az italokat saját elképzeléseivel tökéletesítse, új italokat kísérletezzen ki és fókuszáljon azok elkészítésére, miközben a vendégekre is odafigyel. Egy ital készítése közben némely bartenderek már szinte show-t mutatnak be egy italkészítés ideje alatt. Olyan készségekre is szüksége van a munkája végzése során, amelyek nélkül ezt a szakmát nem lehet […]

Bocuse d'Or 2023 magyar csapat

Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai

Kötetben is megjelennek a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen indult magyar csapatok fogásainak receptjei, illetve azok újragondolásai a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában – mondta el Dalnoki Bence séf hétfőn Budaörsön, ahol Nyikos Patrik commis-val együtt mutatott be válogatást a Bocuse d’Or idei világdöntőjén készített fogásaikból.

Egy szakma, amivel bárkit lenyűgözhetsz

Néhány évvel ezelőtt csak a mixer elnevezést ismertük, mint az italkészítés szakemberét ma azonban már bártender néven is találkozhatunk a munka megnevezésével. Mindkét megnevezés azt takarja, hogy italok tökéletesítésére, újak kikísérletezésére és azok elkészítésére fókuszál, miközben a vendégekre is odafigyel. Vannak olyan művelői is a szakmának, akik showként végzik a munkájukat ezzel szórakoztatják a vendégeket […]